Thursday 17 September 2015

GORSKI KRISTAL


GORSKI KRISTAL  ili providni kvarc je univerzalan kamen za energetsko čćenje svih nivoa, od fizičkog prostora u kome boravimo, preko našeg fizičkog tela, svih organa, do emotivnog i mentalnog nivoa.

To je kamen o kome se najviše pisalo, kamen koji se najviše koristi u kristaloterapiji, kao i za izradu nakita i na kraju kamen bez koga ne bi postojala priča o mineralima i lečenju kristalima.
Gorski kristal otklanja blokade, pretvara negativnu energiju u pozitivnu, jača ceo organizam. On takođe pojačava dejstvo svih ostalih kristala. Pogodan je za krvne sudove, za srce, stabilizuje krvni pritisak.

Gorski kristal je prozračan a može se naći u obliku špiceva, grozdova ili nepravilnih oblika, u svim veličinama. Može biti špicast sa jedne ili sa obe strane, može imati ostatke fosila u svojoj unutrašnjosti, što se i vidi jer je on proziran, može imati i mehuriće ili neki drugi oblik poput ključa, duha, gorskog oka, mosta itd.  Poznat je pod imenom kvarc, stenoviti kvarc, planinski kvarc, kvarcni kristal, bezbojni kremen i vrlo popularno, gorski kristal. To je kamen koji je u većoj meri lako dostupan i ima ga širom sveta. Veća nalazišta su mu na Madagaskaru, Brazilu, SAD-u, Meksiku, Alpima, Indiji, Austaliji, Rusiji, Češkoj i Mađarskoj, ali ga u manjim količinama ima i u drugim zemljama sveta, pa i u Srbiji.

Zbog svoje jedinstvene kristalne strukture gorski kristal najviše pojačava energiju i isceljenje. Kirilijanova kamera je pokazala da držanje gorskog kristala u rukama udvostručava biomagnetno polje te osobe. Gorski kristal štiti od radijacije, raspršuje statički elektricitet, štiti od električnog smoga i drugih zagađenja.


Gorski kristal je odličan za štednju energije pa ga možete prikačiti na dovod goriva u kolima, pri čemu on tada smanjuje potrošnju goriva.
Pošto sadrži sve moguće boje, gorski kristal deluje na svim nivoima postojanja. On ima mogućnost da sačuva informacije pa je zbog toga najefikasniji prijemnik za programiranje i kao takav se koristi u kristaloterapiji i za meditacije. Zbog tih svojih osobina ovo je kamen koji se najviše povezuje sa duhovnim svetom. On čisti auru, pojačava vibraciju na duhovnom nivou, dovodi ljudsku svest u povišeno stanje svesnosti. Savršen je za fokusiranje afirmacija i molitvi. Dobar je za sve čakre i sve astrološke znakove. Vraća izgubljena sećanja, rešava probleme, odvraća od negativnosti, ponovo otkriva naše sposobnosti za koje smo mislili da su izgubljene, povećava naše nadčulne sposobnosti. Ovaj kamen vam neće dozvoliti da se samosažaljevate već će vam pomoći da se izlečite od traumatičnih iskustava iz detinjstva i da podignete svoje samopouzdanje. Pojačava molitve, želje i pozitivnu vizuelizaciju.

Kod fizičkog iseljivanja, dobar je za smanjenje groznice, oteklina i dijareje. Stimuliše imuni sistem i deluje preventivno protiv najtežih bolesti. Odlično čisti krvne sudove, olakšava rad srca, sprečava infarkt, dovodi kiseonik u mozak, stabilizuje krvni pritisak.

Zajedno sa hematitom, koji je uzemljujući kamen,  jača energetsko polje u meditaciji.

Pošto ima mogućnost prihvatanja energije drugih kristala on takođe može zameniti druge kristale, stoga se i koristi za čišćenje drugih kristala i slaže se sa većinom njih.

Kada se energetski zaprlja, gorski kristal se čisti pod mlazom vode 2-5 min. Ako ima špic, onda se taj špic okrene nadole. Ako je tek kupljen, onda se prvo položi u morsku so 24 sata pa se tek onda prazni pod mlazom vode. Regeneriše se na suncu od jedan do dva sata.

Za duboko telesno čišćenje koriste se najprovidniji komadi gorskog kristala, koji se pune na ranom jutarnjem ili kasnom zalazećem suncu.
Eliksir od gorskog kristala služi za brzo obnavljanje telesne snage. 

0 comments:

Post a Comment